tisdag 1 januari 2013

Lax med indiska smaker

Varför inte göra en laxrätt som som har lite indiska smaker, det blir en ny upplevelse, det lovar jag.
Här får laxen ligga i härligt kryddig marinad och dra åt sig smakerna.
Servera rätten med aromatiskt ris, dal, raita och naan och det kommer bli en succe.





Ugnstemperatur 175 grader
För 4 person(er)

4 bitar lax, 800 gr
1 ½ msk finriven ingefära
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 tsk chiliflingor
1 ½ tsk garam masala
1 tsk gukmeja
1  ½ msk tomatpuré
1 msk flytande honung
citron

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden, utan citronen.
Lägg ner laxen och låt ligga i marinaden minst 2 timmar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Sätt in en ugnstermometer på tjockaste stället i laxen. Pressa lite citron över.
Grädda i ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 56 grader.
Servera med ris och föreslagna tillbehör.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar