tisdag 1 januari 2013

Aromatiskt ris

Detta ris passar perfekt till alla indiska rätter. Färgen kommer från gurkmeja, så riset får en härlig gyllene färg. Pröva och du kommer inte att ångra dig!

Använd gärna en elektrisk riskokare, men det funkar bra att koka i vanlig kastrull också
.




För 4 person(er)

2,5 dl basmatiris
1 hackad gul lök
1 -2 tsk gurkmeja
7 st kryddnejlika
Smör
1 lagerblad
6 dl vatten
1 skivad gul lök , till serveringen

Fräs den hackade löken lätt i riskokaren eller kastrullen ihop med gurkmejan i smöret,
lägg i riset och låt det fräsa en stund
häll på vatten och lägg i kryddorna.
Låt koka tills man ser att riset ser färdigt ut ca 20 minuter.
Stek den skivade löken.
Servera med den stekta löken på riset.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar