torsdag 5 oktober 2017

Kyckling och chorizo gryta

En smakrik och kryddig gryta med kyckling och chorizo passar bra nu när hösten är här.
Här använder jag nötchorizo med högt köttinnehåll. Harissapasta finns att köpa i de flesta invandraraffärer.


4-5 person(er)

900 g kycklinginnerfile
300 g chorizo
1 stor gul lök i klyftor
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk harissapasta
1 msk rosenpaprika eller vanlig paprika
1 burk krossad tomat (400g)
1 kycklingbuljongtärning
2,5 dl vatten
Svartpeppar och salt

Dela chorizon i 4 cm bitar och klyfta löken.
Börja med att steka kyckling , lök och chorizo i grytan.
Pressa ner vitlöken. Lägg i harissa, rosenpaprika och krossade tomater.
Tillsätt kycklingbuljong och vatten. Låt koka ca 20 minuter.
Smaka av med svartpeppar och salt.
Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar