torsdag 7 september 2017

Västerbottenpaj med sting

En härlig paj med västerbottenost och med lite sting! Penslar man pajskalet med lite vispad äggvita när man förgräddar den blir pajskalet frasigt och gott.


Ugnstemperatur
200 grader

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gr smör
3 msk kallt vatten
½ tsk salt

lite uppvispad äggvita från äggen till fyllningen

Arbeta snabbt ihop allt i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform (30 cm) så den täcker botten och kanten. Nagga noga och ställ kallt ca 30 min.


Sätt ugnen på 200 grader, pensla skalet med uppvispad äggvita och
förgrädda pajskalet ca 8 - 10 minuter.


Fyllning:
2,5 dl grädde
3 ägg
4 dl riven västerbottenost
1 krm cayennepeppar
salt och peppar

Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med peppar och cayennepeppar. Smaka av med salt.
Lägg i osten i pajformen
Häll över äggsmeten.
Grädda på nedersta falsen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg. 
Ca 30 min i 200 grader.
Servera varm eller kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar