torsdag 14 september 2017

Västeråsgurka

De här receptet experimenterat mig fram till. Gurkorna blir härligt krispiga och smakfulla.


1,5 kg gurka
1 kg socker
8 dl liter vatten
1,5 dl salt
3 dl ättikssprit (12%)
1 bit pepparrot
1 pkt gula senapsfrön
3 st lagerblad
Dillkronor

Skiva de tvättade gurkorna tunt och lägg dem i ett stort kärl. Dela pepparroten i mindre bitar.
Koka upp vatten, socker, salt och ättikssprit. Ta bort från värmen. Lägg ner pepparrot, senapsfrön, lagerblad och dillkronor i lagen. Låt lagen kallna innan den slås över gurkskivorna.
Blanda runt försiktigt och lägg ner gurkskivorna i glasburkar så både frön, pepparrot, lagerblad och dill kommer med.
Förvara gurkan i kylskåp, efter 3-4 dagar är gurkan färdig. Smaka och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar