myTaste

myTaste.se

tisdag 7 februari 2017

Lax med tomatsås

En smakrik laxrätt där du själv bestämmer hettan. Det luktade så gott så jag glömde att ta ett kort innan vi åt av rätten.



För 4 person(er)
Ugnstemperatur 200 grader

600 gr färsk lax
2 gula lökar
3 st vitlöksklyftor
2 stora tomater
citron. pressad
1 pkt mozzarellaost, ca 125 gr
3 dl syrad grädde
1 dl chilisås med het smak (Felix)
2 msk fiskfond
chiliflingor
½ tsk Pasta Rossa (Santa Maria)
salt och peppar
½ tsk timjan

Börja med att skiva all lök och stek den mjuk i stekpanna. Skiva tomaterna.
Ta en ugnsfast form och fördela den stekta löken i botten. Lägg på tomatskivorna.
Dela laxen i 4:a bitar och lägg dem på tomatskivorna.
Pressa citron över laxen och krydda med Pasta Rossa, ev. chiliflingor och salt och peppar.
Blanda ihop 3 dl syrad grädde, chilisås och fiskfond och häll det över laxen.
Bryt bitar av mozzarellan och fördela den över fisken. Strö på lite timjan.
Grädda i ugnen ca 18 - 20 minuter i 200 grader.
Servera med ris eller potatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar