måndag 17 oktober 2016

Lax med zucchinipasta, feta och soltorkade tomater

En snabblagad rätt med lax, soltorkade tomater, feta och zucchini. 
Vi gör den gärna i stora woken ute.
Viktigt är att strimla, tärna och skära allt i förväg. Sedan går det snabbt att tillaga och blir en riktigt god festrätt.


För 4 personer

1 kg zucchini
3 vitlöksklyftor, pressade
10 st soltorkade tomater i olja, i mindre bitar
200 - 300 g feta
600 g färsk laxfilé
basilika
svartpeppar
salt
nyriven parmesan
citronklyftor
persilja eller basilikablad

Börja med att dela zucchinin på längden och hyvla den sedan i långa strimlor med hjälp av en osthyvel (de skall bli som bandspagetti).

Skär laxen i kuber (ca 3 x 3 cm)

Ta lite av oljan till tomaterna samt basilika och blanda försiktigt ner laxkuberna.
Låt stå och marinera.

Börja med att steka zucchinin och pressa i vitlöken. gärna i en wokpanna. Salta och peppra och stek dem under lätt omrörning ca 5-6 minuter eller tills den värsta vattnet försvunnit.

Under tiden steker man snabbt laxkuberna i tomatoljan i en annan panna. Salta och peppra.

Blanda försiktigt ner de nystekta laxkuberna, hackade soltorkade tomater i zucchinipannan och fördela fetan över.

Garnera med färska tomater, persilja eller basilikablad.

Servera direkt med lite gott bröd, citronklyftor och nyriven parmesan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar