tisdag 5 juli 2016

Blåbärskaka i långpanna

En kaka som passar att göra i långpannan och som räcker till många. Kakan är lättgjord också.
Servera lite grädde eller vaniljsås till.





Ugnstemperatur 175 grader

4 ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
120 gr smör (kallt)
5 dl blåbär
2-3 msk florsocker

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Sikta ner mjöl och vaniljsocker.
Häll smeten i en smord långpanna.
Fördela blåbären  över.
Hyvla över smöret med hjälp av en osthyvel.
Grädda i 175 grader ca 20-25 minuter.
Känn med sticka att kakan är klar.
Sikta lite florsocker på kakan.
Låt svalna och skär upp i bitar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar