måndag 18 april 2016

Tomat och chorizogryta

Nu när de fina tomaterna kommer i vår så passar det utmärkt att laga en härlig gryta med chorizokorv och tomater.
Lök och härliga kryddor i korven lyfter rätten till himmelska smaker. Allt sköter sig själv i ugnen efter man bränt av tomatskalet.
Doppa ett gott baguette i såsen och njut!




4 person(er)

8-10 st stora tomater, räkna med minst 2 tomater/person

Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort botten på tomaterna och ställ dom tätt i en ugnsfast form.
Bränn av dem i ugnen ca 15-20 minuter i 225 grader, tills det går att lyfta av skalet lätt med hjälp av en gaffel.

Tillsätt följande:
3 st gula lökar, gärna färsk
1 purjolök i bitar ca (400 gr)
5 st krossade vitlöksklyftor utan skal
8 st blandade chorizokorvar efter styrka och smak, ca 600 gr
2 msk örtkryddor, timjan, basilika, rosmarin.
1 tsk paprikakrydda

Dela korven i 10 cm bitar och tryck ner dem emellan tomaterna. Tryck även ner löken och purjolöken. Krydda med örtkryddor och paprika och ställ in i 200 grader ca 20 minuter.
Servera med ett gott baguette.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar