måndag 25 januari 2016

Bondkakor

Bondkakor är lätta att baka och är oemotståndligt goda. Det doftar knäck och mandeln i köket när man har bakat dessa godingar. Ljuvligt!



Ugnstemperatur 200 grader

200 g smör, rumsvarmt
200 g strösocker
110 g mörk sirap
350 g vetemjöl
1 tsk bikarbonat
150 g sötmandel. oskalad och hackad

Blanda smör, socker och sirap.
Blanda mjölet med bikarbonat och arbeta in smörsmeten till en smidig deg.
Arbeta in den hackade mandeln.
Dela degen i tre bitar och rulla dem till längder, ca 5 cm i diameter.
Plasta in rullarna i plastfolie och låt dem ligga i frysen ca 1 timme.
Sätt under tiden ugnen på 200 grader och skär rullarna i skivor, ca 5-7 mm tjocka.
Lägg dem på bakplåtspapper och grädda i 200 grader ca 8-10 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar