torsdag 21 januari 2016

Apelsinkaka

Nu är apelsinerna som godast. Då passar jag på att baka en mjuk kaka med apelsin, kokos och lakrits. Här har jag garnerat den med lite vit och mörk choklad samt strött lite apelsinskal över.



Ugnstemperatur 175 grader

150 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk lakritspulver
2 tsk bakpulver
3 msk apelsinjuice
½ dl mjölk
1 stor apelsin, rivet skal
kokos, att bröa formen med

Börja med att smörja formen och bröa ordentligt med kokos.
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda ihop i en bunke mjöl, vaniljsocker, lakritspulver, rivet apelsinskal och bakpulver och rör ner det i smeten. Blanda ner mjölken och apelsinjuicen.
Häll smeten i formen och grädda i 175 grader ca 45-50 minuter.
Känn med sticka att den är klar.
Om man vill kan man garnera den med lite choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar