tisdag 29 december 2015

Citronpaj

En härlig paj med sött skal och frisk och syrlig fyllning. Perfekt att servera med creme fraiche eller med yoghurt. Låt pajen kallna och låt den gärna stå en dag i kylen innan du äter den.


Ugnstemperatur 200 grader

Pajskal:
3 dl vetemjöl
1 dl socker
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
175 gr smält smör

Blanda ihop ingredienserna till skalet och tryck ut degen i en pajform.
Låt stå kallt under tiden du gör fyllningen.

Fyllning:
3 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ dl vispgrädde
2 ekologiska citroner, både saft och rivet skal
eller 3 st lime, både saft och rivet skal.

Blanda ihop fyllningen och häll den i pajformen.
Ta det försiktigt när du ställer in den i ugnen.
Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 30 minuter i 200 grader.
O.B.S. Lägg på ett bakplåtspapper de sista 10 minuterna på pajen.
Servera kall med creme fraiche eller yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar