onsdag 24 juni 2015

Rabarberkaka

En lättlagad, god och saftig kaka. Passa på att baka den när rabarberna är som finast i trädgården.







Ugnstemperatur 175 grader




400 gr rabarber



Tillagning:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter. 
Skala rabarbern och skär den i långa tunna stavar.
Lägg dem i ett fat och strö över 2 msk brun farin och 1 msk kanel. Låt stå.

Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. 
Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. 
Rör ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten. 
Häll smeten i formen. Stick ner rabarberstavarna i smeten.
Strö över 2 msk brun farin. Grädda i mitten av ugnen 35 minuter. 
Servera med glass eller vaniljsås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar