torsdag 23 april 2015

Tekakor


Härliga tekakor med havregryn är både lätta att baka och goda. Gott med en god skiva ost på.


Ugnstemperatur 250 grader/18 st

50 gr jäst
5 dl mjölk
2 dl havregryn
100 gr smör
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
11-12 dl vetemjöl special

Pensling:
1 ägg
2 msk mjölk

Smält smöret i en kastrull och häll i den kalla mjölken och havregrynen. Rör om.
Låt stå och dra i 5 minuter.
Värm vätskan till 37 grader (fingervarmt).
Tillsätt sirap och salt.
Smula ner jästen i matberedaren och lös den med lite av vätskan.
Tillsätt mjölet och låt degen arbeta ihop sig tills den är smidig och släpper på kanterna, ca 7-8 minuter.
Låt degen jäsa 45 minuter under bakduk.

Dela degen i 18 delar och rulla varje del till en bulle. Jäs dem ytterligare 20 minuter under bakduk.

Kavla ut varje bulle med en kavel till 1 cm tjocklek. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
6 st på varje plåt blir lagom.
Jäs ytterligare 5 minuter under bakduk.

Nagga noga och pensla med äggblandningen.

Grädda i 250 grader i ca 6 minuter.

Låt kallna under bakduk.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar