onsdag 8 oktober 2014

Bandpasta (tagliatelle) med blandad svamp, varma tomater och pesto.


Denna gången gjorde vi både bandpastan och peston själva, men det går lika bra att använda köpt.
Kantarellerna och karljohan hade vi plockat själva. Underbart gott!




För 4 person(er)

Hemgjord bandpasta:

300 gr durumvetemjöl
3 ägg
1 msk olivolja
1 tsk salt

Lägg mjölet i en hög, gör ett hål i mitten och knäck i äggen, häll i oljan och salta.
Knåda ihop allt för hand till en smidig deg. Lägg degen i plastfolie och låt den
vila 30 minuter.
Kör degen i en pastamaskin eller kavla den för hand till en tunn platta. Skär ut strimlor till bandspagettin.
De kokas ca 3 minuter i rikligt med vatten.

PESTO, tryck på länken

Bandpasta (tagliatelle) med blandad svamp och pesto:

400 gr bandpasta
200 gr blandad svamp eller kantareller
1 schalottenlök, hackad
olivolja
smör
pesto ca 1,5 dl
Riven parmesan

8 st körsbärstomater
timjan
salt och peppar

Skär tomaterna i halvor och lägg dem i en ugnsfast form med den skurna sidan upp.
Fördela lite timjan över och salta och peppra tomaterna.
Ställ dem under grillen i ugnen på hög värme tills de mjuknat och är riktigt varma.

Under tiden tomaterna står i ugnen:
Fräs svamp och lök i lite olivolja och tillsätt lite smör på slutet för fin färg och yta.

Koka pastan i lättsaltat vatten till al dente ca 3 minuter. Häll av i durkslag men SPARA 2-3 msk pastavatten.

Häll tillbaka pastan i kastrullen, tillsätt peston och svampblandningen och rör i lite
pastavatten.

Servera pastan rykande het och toppa med de varma tomaterna och riven parmesan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar