tisdag 5 augusti 2014

Lax med tomat och senap

En mild och god laxrätt med smak av tomat, ajvar relish, senap och timjan.



Ugnstemperatur 200 grader
4 person(er)

4 st laxfiléer, ca 500 gr
2 stora tomater
2 krm timjan
Salt och peppar
2 msk citron
1 krm chiliflakes
2 dl vispgrädde
2,5 msk ajvar relish
2 tsk fransk senap
Salt och peppar

Börja med att skiva tomaterna i 2 cm skivor .
Lägg dem i botten på en smord ugnsfast form.
Krydda med timjan, salt och peppar.
Lägg på laxfiléerna och pressa citron över dem.
Krydda laxen med chiliflakes, timjan , salt och peppar.
Blanda grädden med ajvar relish och senap.
Smaka av grädden med salt och peppar.
Häll gräddblandningen över laxen.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar