fredag 11 juli 2014

Toscamuffins med nektarin

Dessa muffins är lättbakade och goda. Man kan använda nektarin, rabarber eller äpple för att stoppa ner i smeten.
Alla får något drömskt i blicken när man säger tosca......



Ugnstemperatur 225 grader
12 st

2 ägg
2 dl socker
50 gr smör
1 1/4 dl crème fraiche
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 st nektarin eller annan frukt i klyftor

Tosca:
1 1/2 dl flagad mandel
3/4 dl socker
50 gr smör
1 msk mjölk
1 msk vetemjöl

Börja med att vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält smöret och blanda det med crème fraiche.Blanda ner det i äggsmeten.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Fyll stadiga muffinsformar och stick ner fruktklyftorna.
Grädda längst ner i ugnen ca 8 minuter.
Tosca:
Blanda allt i kastrull. Låt sjuda ihop lite men inte koka.
Fördela toscan över muffinsen.
Grädda ytterligare ca 8 minuter högt uppe i ugnen tills ytan får fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar