tisdag 3 juni 2014

Fisk- & grönsaksgratäng med senapssås

En god fiskrätt med mycket grönsaker är alltid gott. Till detta serveras bred bandpasta (tagliatelle) och riven parmesan. I denna rätt använder jag torskfilé, men det funkar lika bra med lax.



Ugnstemperatur 200 grader
4 person(er)

4 port. pasta, gärna tagliatelle.
ca 650 gr torskfilé eller laxfile
1 zucchini
8 st champinjoner
20 cm purjolök
1 röd paprika
2 st tomater
½ tsk timjan
svartpeppar
1 krm Pasta Rossa (Santa Maria)
salt
2 vitlöksklyftor
2,5 dl crème fraiche
½st  pressad citron
1 msk dijonsenap

Skär zucchini och champinjoner i skivor. Strimla purjolöken och paprikan. Hacka tomaterna i bitar.
Fräs grönsakerna i en stekpanna ca 5 minuter. Pressa i en vitlöksklyfta. Krydda med timjan, Pasta Rossa, svartpeppar och salt.

Lägg fiskfiléerna i botten på en ugnsfast smörjd form.

Blanda ihop crème fraiche, pressad vitlök, citronsaft och dijonsenap. Smaka av med svartpeppar och salt.

Fördela såsen över fisken och fördela grönsaksröran över.
Grädda i 15 -20 minuter i 200 grader.
Servera med pasta och riven parmesan.





2 kommentarer:

  1. Så himla fin blogg du har, och så goda recept. Nu vet jag var jag ska söka när jag har ide'torka. Mycket överskådligt och fint kategoriserat.
    Kram från Lisbeth

    SvaraRadera
  2. Kan bara hålla med ovanstående.

    SvaraRadera