onsdag 23 april 2014

Sparris med hasselnötskross och västerbottenost

Nu är sparrisen som bäst. Passa på att göra denna rätt nu. Hasselnötter, smör och västerbottenost passar perfekt ihop.


För 4 person(er) som förrätt

500 gr grön sparris
1 l vatten
1 msk salt
2 sockerbitar eller 1 tsk socker
2 msk smör
2 msk citron, pressad

100 gr hackade hasselnötter
50 gr smör
1 ½ dl västerbottenost, riven eller riven parmesan


Skölj sparrisen och skär eller bryt av den nedersta, ibland lite träiga biten. Jag brukar bryta av för då går den av precis på rätt ställe – där det träiga slutar.

Koka upp vatten, salt, socker, smör och citron. Lägg i sparrisen och låt koka upp, sänk temperaturen och låt sjuda ca 5 - 7 minuter, beroende på tjockleken på sparrisen.
Känn med en provsticka att den är klar, den skall vara mjuk men ha lite motstånd.
Lägg upp på ett fint fat.

Hacka nötterna. Lägg smöret i en panna och låt det bli lite brynt. Tillsätt nötterna och häll hasselnötssmöret över den varma sparrisen. Fördela den rivna västerbottenosten över och NJUT!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar