torsdag 10 april 2014

Musli, rostad i ugn

Att göra sin egen rostade musli blir jättegott. Den blir både godare och mycket billigare att göra själv.
Man utgår från ett grundrecept och tillför sedan sina egna favoritblandningar. Tänk på att det blir ganska mycket musli. Receptet kommer från min dotter Eva.




Ugnstemperatur 225 grader

Grundrecept:
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
2 dl solroskärnor
1,5 dl kokosflingor
0,5 dl havrekli
1,5 dl vetekli
0,5 dl pumpafrön
2 dl vatten
5 msk matolja
2 - 3 msk honung
2 dl blandade nötter (Tillsätt dem de sista 10 minuterna)

Tillägg:
Hackade aprikoser
Russin
Gojibär
Tranbär

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda allt i en stor skål, rör i vatten, matolja och honung.
Lägg blandningen på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen ca: 20 minuter eller tills fin gyllene färg.
Rör om muslin efter 5 minuter och sedan var femte minut så muslin blir jämt rostad.
De sista 10 minuterna lägger man i nötterna.
Låt svalna och hacka gärna ner lite aprikoser, gojibär, tranbär och russin.
Servera med yoghurt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar