söndag 16 februari 2014

Vitlöksdip, mild

Det låter mycket med två hela vitlökar, men ugnsrostad vitlök blir mild i smaken.
Servera till räkor, grönsaksstavar eller bara doppa med brödstänger.




2 hela vitlökar
2 - 3 msk olivolja
4 msk majonnäs
5 msk grekisk eller turkisk yoghurt
1 tsk grovkornig senap
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Dela vitlöken i klyftor och lägg dem i en liten långpanna.
Ringla olivoljan över dem och rör runt dem så de täcks av olja.
Ugnsbaka dem 25 minuter i 200 grader tills de har mjuknat.
Låt dem svalna en stund.
Skär av rotändan på varje klyfta och skala dem. Kasta skalen.
Lägg den rostade vitlöken i en skål och mosa den med lite salt.
Blanda ner majonnäs, yoghurt och senap.
Smaka av med salt och peppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar