lördag 28 december 2013

Pulled pork i crock-pot (Slow cooker)


Pulled pork gör jag i min crock-pot. Köttet blir härligt saftigt och smakrikt. Det blir jättegott tillsammans med tortillabröd, salsa och lite hackade grönsaker. En riktig festmåltid.
Man kan variera sig ganska mycket när det gäller kryddblandningen, men paprikapulver, socker och salt bör vara med som bas.





8-10 person(er)

ca 2,2 kg fläskkarré

Här är två olika varianter på kryddblandning:

Magic Dust:
1 dl paprikapulver
½ dl salt
2 msk senapspulver
2 msk rostad spiskummin eller ½ dl orostad
2 msk svartpeppar
½ dl vitlökspulver
2 msk cayennepeppar
½ dl strösocker

Röd kryddblandning:
1 dl paprikapulver
2 msk brun farin
2 msk strösocker
2 msk salt
3 tsk svartpeppar
2 tsk cayennepeppar
2 tsk senapspulver
2 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver

Torka av köttet noga. Stöt ihop kryddorna i mortel till fint pulver.
Klappa in kryddblandningen runt om.
Lägg köttet i crock-poten och lägg  på locket.
Ställ temperaturen på låg värme, steg 1 och 7 timmar.

ÖPPNA INTE LOCKET UNDER TILLAGNINGEN.

Servera med tortillabröd, salsa, guacamole och hackade grönsaker.

Tortillabröd:
8 st

7 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
25 gr smör, i små bitar
3 dl varmt vatten

Blanda ner mjöl, bakpulver och salt i matberedarens bunke. Lägg i smöret i små bitar och tillsätt det varma vattnet.
Knåda degen tills den ser fin och blank ut.
Låt degen vila 20 minuter under fuktig handduk.
Ta upp degen och dela den i 8 bitar. Rulla ut till bollar och kavla ut varje boll till tunna bröd, ca 20 cm i diameter.
Låt dem vila 10 minuter under fuktig handduk.
Stek dem i torr stekpanna på medelvärme ca 30 - 40 sek på varje sida.
Lägg dem på galler med handduk över.
Servera genast med pulled pork eller tacofärs.

Du kan göra dem i förväg och värma dem i ugnen i 100 grader strax innan servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar