tisdag 8 oktober 2013

Torskrygg i röd cheddarsås


Röd cheddar kan man köpa skivad i de flesta större butiker. Cheddarn gör att såsen blir härligt fyllig och får en fin färg. Tillsammans med röd paprika och purjolök i botten blir det en riktig festmåltid.





Ugnstemperatur 200 grader

För 4 person(er)

4 st torskrygg
50 gr smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl crème fraiche
1 st fiskbuljong
1 pkt skivad röd cheddar (160 gr)
1 dl finhackad dill
salt och peppar
citron, pressad
purjolök 15 cm
1 st stor röd paprika

Börja med att smälta smöret i en kastrull.
Tillsätt mjölet och häll i mjölken lite i taget under omrörning. 
Låt koka upp under omrörning, låt den koka tills den tjocknar och är slät och fin. 
Tillsätt crème fraiche, fiskbuljong och lite pressad citron.
Lägg i cheddarosten och låt den smälta ner i såsen under omrörning.
Lägg i dillen och smaka av med salt och peppar.

Skär purjolöken i tunna skivor och hacka paprikan i lite mindre bitar.
Lägg grönsakerna i botten på en smord ugnsfast form.
Lägg torskryggen på grönsakerna.
Pressa lite citron över fisken, salta och krydda med svartpeppar.
Fördela såsen över fisken.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter eller tills fin färg.
Servera med kokt potatis eller med ris.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar