onsdag 18 september 2013

Björnbärskaka


Vi har en hel garagevägg fylld med taggfria björnbärsplantor. Stora, härliga, och mumsiga bär som passar alldeles utmärkt i denna kaka. Kakan blir nästan ännu godare om den får stå en dag kallt.




Ugnstemp. 185 grader

2 kkp mjöl
1 kkp socker
1 ägg
100 gr smör (kallt)
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
3 dl bär
socker efter smak, ca 1 dl
1 msk potatismjöl

Blanda allt snabbt i en matberedare. Dela den i två delar. Fördela ½ degen i botten på en smord stekpanna med hjälp av mjöliga händer.
Blanda sockret med potatismjölet, lägg bären på botten och strö över sockerblandningen. 
Rulla den andra degen till långa stavar och fördela dem över bären. (se bild)
Grädda i 185 grader i ca 30 minuter.

1 kkp är 1 ½ dl.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar