lördag 20 juli 2013

Torskryggsfilé i paket

En bra rätt som man kan förbereda i god tid. Nu när man kan skörda den egenodlade färskpotatisen, brukar jag koka extra mycket potatis ibland. Detta för att kunna tillaga dessa goda fiskpaket med den kokta potatisen nästa dag.




På grillen eller i ugnen 225 grader
4 person(er)

Kokt färskpotatis
4 st torskryggfilé eller annan vit fisk
1 liten zucchini
2 stora tomater
1 röd paprika
1 liten purjolök
2 dl finhackad dill
citron, pressad
75 gr smör
1 dl vitt vin
salt och peppar

Klipp ut fyra stycken stora folieark.
Skiva potatisen och fördela dem på foliearken.
Krydda med lite dill på potatisen.
Skär zucchinin, paprikan, purjolöken och tomaterna i skivor.
Fördela dem över potatisen.
Lägg på fisken.
Salta och peppra fisken.
Strö över resten av dillen.
Pressa över citronsaft, lite vitt vin och fördela smöret över fisken.
Stäng till paketen ordentligt, så inget läcker ut.
Grilla paketen ca 25 minuter på grillen eller i ugnen på 225 grader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar