tisdag 2 juli 2013

Ananaskaka

I denna kaka kan man använda olika slags frukter. Nektarin, persika, ananas och skivade jordgubbar passar bra. Man väljer efter vad man har hemma. Denna gången fick det bli med ananasskivor.



Ugnstemperatur 175 grader
6 person(er)

75 gr smör
1 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
skivad frukt, t.ex. 2 - 3 st nektariner eller  7 - 8 st ananasskivor eller annan frukt

Fyllning:
1 ägg
½ dl socker
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 dl hackade hasselnötter eller mandel

Rör rumstemperat smör och socker poröst. Lägg i äggen och tillsätt vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Bland till en smidig smet.
Häll smeten i smord och bröad form en löstagbar kant. Dela frukten i skivor eller klyftor och stick ner dem i smeten. Grädda i 10 minuter på andra falsen i ugnen.

Rör ihop ägg, vaniljsocker och strösocker till fyllningen. Vispa grädden och blanda i. Häll smeten över frukten i formen. Strö över nötterna och grädda kakan klar, ca 30 minuter.
Servera med lite vispad grädde.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar