onsdag 20 mars 2013

Sejrygg med spenat och citrongräs/chilisås.


En lättlagad rätt som går att förbereda. Till den här rätten använder jag Renée Voltaires Lantbuljong med citrongräs & chili. Den passar perfekt till fiskrätter.






Ugnstemperatur 200 grader

4 st sejryggfilé eller annan vit fisk
citron, pressad
salt och peppar
1 st tomat, skivad

Spenatbotten:
250 gr spenat, går bra med fryst
1 rödlök, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
riven muskotnöt
salt och peppar
1 msk smör

Stek löken mjuk i smöret och tillsätt den frysta spenaten. Låt allt koka ihop ett par minuter och krydda med muskotnöt, salt och peppar.

Vit sås:
3 msk smör
3 msk vetemjöl
2 ½ dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
3 msk turkisk yoghurt eller créme fraiche
2 tsk Lantbuljong med citrongräs & chili (Renée Voltaire)
Citron. pressad
ev. ½ dl gräslök, finhackad

Fräs smör och mjöl, späd med mjölk och grädde och
lägg i yoghurt/créme fraiche, buljong och pressad citron.
Låt koka ihop ett par minuter..
Smaka av med salt och peppar.
Klipp gärna ner lite gräslök i såsen.


Så här gör du:
Smörj en ugnfast form och lägg spenatblandningen i botten.
Lägg fisken på spenaten, pressa citron över, salta och peppra och lägg på tomatskivorna.
Häll över såsen och grädda i 200 grader i 20 minuter.
Servera med kokt eller pressad potatis.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar