tisdag 22 januari 2013

Varm feta med tomat, paprika och lök


Denna rätt åt vi på en restaurang utanför Larnaka på Cypern. Jag prövade att göra den i mikrougnen i vår lägenhet här på Ayia Napa. Det gick alldeles utmärkt, men det blir säkert ännu bättre att laga den i ugnen.





 
 
 
 
Ugnstemperatur 175 grader


250 gr feta
1 stor tomat eller två mindre
1 grön paprika
1 liten gul lök
15 - 20 st svarta oliver, utan kärnor
2 msk olivolja
lite svartpeppar

Skär tomaten och löken i skivor. Strimla paprikan.
Dela på oliverna (ta bort kärnan) och dela dem i halvor.
Smörj en ugnfast form med olivolja.
Lägg i tomatskivor, lökskivor, paprikastrimlor, feta i stora bitar, oliver, gör gärna flera lager.
Ringla över olivoljan. Om man gör rätten i mikron, baka den på medeltemperatur ca 8 - 10 minuter.
Gör du den i ugnen måste man lägga på ett dubbelt folieark. Baka i ugnen ca 20 minuter i 175 grader.
Rätten skall inte få färg utan fetan skall bli varm och grönsakerna mjuka.
Servera med ett gott bröd eller som ett tillbehör till en köttbit.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar