torsdag 20 december 2012

Pappasill


Detta recept använde min föräldrar i sin fiskaffär till att göra Pappasill, men då i mängdrecept, har försökt att ändra receptet till fyra filéer.
Jag har lagt till pressad vitlök, det är ju så gott. Man kan använda både matjessill eller inlagd sill i receptet. Blir lite kryddigare med matjesssill.
Det finns tusen varianter på denna sill, men den här är jättegod. Smaka dig fram, om du tycker du behöver lite mer gräddfil eller krydda innan du lägger i sillen.






4 st matjesfiléer eller 4 st inlagda filéer

1 st liten rödlök
1 st liten morot
½ dl dill
1- 1 ½ dl gräddfil
5 msk majonnäs
1 msk chilisås
1 krm cayennepeppar
½ krm kanel
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Börja med att köra rödlök, morot och dill i mixern.
Rör ner gräddfil och majonnäs, tillsätt chilisås, cayennepeppar och kanel.
Smaka av med salt och peppar.
Dela sillen i lagom bitar och låt ligga och dra minst ett dygn.
Garnera med lite dill och hackad rödlök.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar