lördag 24 november 2012

Lingonpepparkaka

Med rårörda lingon i smeten får man en härligt saftig och smakrik kaka. Den passar bra att baka nu i adventstid med sina kryddiga juliga dofter. Receptet kommer från min mormor Anna.






Ugnstemperatur 175 grader


150 gr smör
3 ägg
3 dl brun farin
2 dl filmjölk
1 dl rårörda lingon
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk mald kanel
2 tsk mald ingefära
1 tsk malen pomeransskal

Smörj och bröa noga en sockerkaksform.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop äggen och farinsockret så det blir lätt och pösigt.
Blanda smöret med filmjölken och lingonen.
Rör ner smörblandningen i äggvispet.
Blanda ihop alla torra ingredienser och sikta ner dem i smeten.
Vänd ner mjölblandningen med lätta tag.
Häll smeten i formen.
Grädda ca 50 minuter i 175 grader. Känn med sticka att den är torr.
Låt den svalna något innan du stjälper upp den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar