torsdag 18 oktober 2012

Kryddade Västerbottenkex


Helt suveränt goda är dessa kex, doftar härligt av kryddor och ost.
Dessutom är de lättbakade.
Passar perfekt att servera till ett glas vin eller en drink.
O.B.S. Kan vara beroendeframkallande!


 
 
100 gr smör, rumsvarmt
125 gr vetemjöl
½ tsk salt
½ tsk oregano
½ tsk basilika
½ tsk finhackad rosmarin
75 gr riven västerbottenost
 
 
Dela smöret i små bitar och blanda ner mjölet. Lättast är att arbeta degen med händerna.
Blanda i kryddor och ost och knåda till en deg.
Forma degen till en rulle, ca 4 cm i diameter, och låt rullen ligga kallt i 1 - 2 timmar.
Skär rullen i skivor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Gräddda i 200 grader i ca 10 - 11 minuter.
Låt dem svalna och förvara dem i en kakburk med lock.
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar