söndag 8 april 2012

Laxcake

Detta är en bra rätt som man kan förbereda i god tid och bara garnera klart innan man severar.
Den passar bra nu i påsktider. Här har jag använt löjrom men det går lika bra med stenbitsrom.
Servera den gärna på buffébordet tillsammans med lite sill och lax.






Botten:
250 gr kavring
50 gr smör, smält

Hacka kavringen i en matberedare och tillsätt det smälta smöret.
Platta ur kavringsmassan i en pajform med avtagbar botten.

Fyllning:
500 gr rökt lax, strimlad
2 hårdkokta hackade ägg
2 avokado, hackade
1 dl finhackad dill
30 gr stenbitsrom, röd
2 dl créme fraiche
3 msk majonnäs
1 liten finhackad rödlök
1 msk citronsaft
smaka av med salt och peppar

Blanda fyllningen och bred den över kavringsbotten.
Låt stå att mogna minst 4 - 5 timmar i kyl.
Garnera med dillkvistar och 20 gr stenbitsrom samt halva citronskivor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar