torsdag 5 januari 2012

Heta räkor med vitlök och chili

Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. Man får helt enkelt pröva sig fram vad som passar!!!
För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter värma upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den. Ingefära kan man utesluta om man vill.




30 st tigerräkor eller vanliga räkor, kokta och skalade

1 dl majsolja eller rapsolja
1 tsk riven färsk ingefära
6 st finhackade vitlöksklyftor

1 st röd chili, finhackad
½ tsk balsamvinäger (eller annan vinäger)
1 - 2 tsk chilisås (Thailand)

½ krm socker
1 krm örtkrydda
1 krm cayennepeppar

1 krm paprikakrydda
1 krm salt


Börja med att hacka vitlöken och chilin smått. Blanda ner dem i oljan.
Värm upp oljan,  men låt den inte koka. Låt svalna till rumstemperatur, gärna i kylen.
Tillsätt ingefära, balsamvinäger, chilisås, socker, paprika, örtkrydda, cayennepeppar i den kalla oljan.
Smaka av med salt, tillsätt mer vitlök eller chili om du vill.
Lägg ner de kokta och skalade räkorna och låt stå minst 2 timmar i kylen.
Servera med ett gott bröd.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar