söndag 22 januari 2012

Fläskytterfilégryta med heta toner.

En gryta som går snabbt att göra. Doftar curry och heta toner i köket. Till denna gryta är det gott att bjuda skivade bananer,ananasskivor och jordnötter som tillbehör. Jordnötssmöret ger rätten karaktär.





4 pers

800 gr fläskytterfilé 
3 gula lökar
3 - 4 st vitlöksklyftor
1 msk curry
2 dl matlagningsgrädde
2 dl lätt créme fraiche
2 msk kalvfond
1 tsk Worcestershiresås
1 tsk HP-sås
1 msk fransk senap
1 krm svartpeppar, malen
1 ½ dl jordnötssmör, gärna "chunky"
ev 1 msk Maizena för ljusa såser.
1 st röd paprika, hackad, garnerning

Börja med att putsa filén och skiva i 2 cm skivor. Hacka all lök.
Stek fläskfilén så den får lite färg. Lägg i löken och krydda med curryn. Stek allt ett par minuter.
Häll över grädde, créme fraiche, kalvfond, worcestershiresås, HP-sås och fransk senap.
Lägg i jordnötssmöret och låt koka ca 30 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Om såsen är för tunn, tillsätt maizena.
Servera med ris, och gärna med banan, ananas och jordnötter vid sidan om.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar