fredag 23 december 2011

Senapssill

Senapssill är en favorit. Vad vore en jul utan den.



4 st inlagda sillfiléer eller 5-minutersill (420 gr)

Senapssås:
5 msk svensk senap
4 msk vitvinsvinäger
HP-sås, ett stänk (ca ½ tsk)
Worcesterssås, några droppar
2 msk socker
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar, malen
2 dl matolja
1 dl dill, finhackad
½ dl grädde, vispad

Blanda senap, vinäger, HP-sås, worcestersås, socker och kryddor.
Rör tills sockret har smält.
Tillsätt oljan sakta under kraftig vispning.
Blanda sist i dillen och den vispade grädden.
Skär sillen i 3 - 4 cm bitar.
Lägg ner dem försiktigt i såsen.
Ställ kallt och låt sillen dra minst 1 dygn.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar