onsdag 7 december 2011

Nöt och chokladkaka

Detta recept har jag fått av min svägerska Marianne för tjugo år sedan.
Hittade receptet av en slump i hyllan. Den skall serveras riktigt kall.



Pajbotten:
125 gr smör
2 ½ dl mjöl
3 msk socker
2 msk vatten

Rör ihop allt till pajdegen.
Tryck ut degen i en smord pajform.
Förgrädda pajen  i 10 minuter i 225 grader.

Fyllning:
4 ägg
1 dl socker
2 dl sirap
100 gr blockchoklad
1 ½ dl hasselnötter

Vispa äggen och tillsätt socker, sirap, krossad blockchoklad och hackade nötter.
Sänk värmen i ugnen till 200 grader.
Häll fyllningen över den förgräddade pajbottnen och grädda ytterligare 25 - 30 minuter.
Serveras kall.

2 kommentarer:

  1. Åh detta måste va sirapspaketsreceptet!!! Vi skrev aldrig upp det när vi slängde paketet, på det nya fanns det inte kvar. Om jag minns rätt är denna jäätego men mäktig :) Anna

    SvaraRadera
  2. Ja, den är mäktig. Räcker till många!!! Tack för trevligt inlägg!

    SvaraRadera