tisdag 8 november 2011

Kassler med pepparrots-och äppleröra

Denna rätt med kassler är både lättgjord och god. När man bor i Fjärås (pepparrotens land) måste man bara använda färsk pepparrot i maten. Så gott!!!



För 4 pers.

8 skivor kassler
4 msk Santa Maria american BBQsauce
500 gr broccoli i buketter


Pensla kasslerskivorna med såsen.
Grilla eller stek dem i stekpannan.
Koka upp broccolin i lättsaltat vatten och koka ca 5 - 6 minuter. Känn med sticka att den är klar.
Servera med pepparrotsröra, kokt broccoli och kokt potatis.


Pepparrots-och äppleröra
3 dl turkisk yoghurt
1 st rödlök, liten
1 st äpple
2  - 3 msk pepparrrot, riven
salt och svartpeppar

Skala och hacka rödlöken fint.
Skala och kärna ur äpplet och dela i små bitar.
Riv pepparroten.
Blanda ner allt i yoghurten och smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra en stund i kylen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar