torsdag 28 juli 2011

Vildhallonsylt

Idag var det fullt med hallon i skogen, vilken härlig känsla det är att plocka bär till sylt.
Denna gången fick det bli två varianter av hallonsylt, en med lakrits och en med äkta vaniljstång.
Lakritsextrakt finns att köpa hos Stockholms Aeter & Essencefabrik eller på nätet.





Med lakrits:

1 kg vildhallon
½ kg syltsocker
1 msk lakritsextrakt

Koka upp hallonen, ta bort allt skräp med en sked, blanda syltsockret med lakritsextraktet. 
Rör ner det i hallonen, låt koka 2 minuter och ta bort allt skum som bildats. Häll upp varma burkar.

Med vaniljstång:

1 kg vildhallon
½ kg syltsocker
1st vaniljstång


Skrapa ur vaniljstången, stöt vaniljen med lite socker, detta för att få ut smaken bättre.
Koka upp hallonen, låt den uttagna vaniljstången koka med. T
a bort allt skräp med en sked, blanda syltsockret med vaniljsockret och rör ner det i hallonen.
Låt koka 2 minuter och ta bort allt skum som bildats. Ta bort vaniljstången. Häll upp varma burkar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar