tisdag 12 juli 2011

Rabarberkaka

Rabarber ger en härlig frisk smak åt denna kaka. Lättlagad är den också, eftersom man rör ihop smeten för hand. Man kan använda hallon, vinbär eller annan bärfrukt i denna kaka.



Ugnstemp. 175 grader

75 gr smör
1 dl strösocker
½ dl råsocker
1 ½ dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

Fyllning:
3 dl finskuren rabarber eller annan bärsort
1 dl strösocker
1 dl hackad mandel
1 tsk kanel
½ tsk ingefära

Börja med att ta en form med löstagbarkant och smörj och bröa den.
Rör det rumsvarma smöret fluffigt tillsammans med allt socker. Tillsätt ägget. Blanda ner mjöl, bakpulver och rör ner mjölken.
Klicka ut smeten i formen.

Skär rabarbern i tunna skivor. Hacka mandeln. Blanda ihop allt i en skål. Tillsätt socker, kanel och ingefära.

Fördela rabarbersmeten över kakan och grädda i ca 30 minuter i 175 grader.
Servera med glass eller med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar