tisdag 5 juli 2011

Dillsnurror med västerbottenost och gräslök

Dessa passar utmärkt att servera som tilltugg till några skivor rökt lax.  Jag brukar även som tillbehör göra lite creme fraiche blandad med pepparrotvisp och små äpplebitar.



Ugnstemp. 250 grader
40 st

50 gr jäst
5 dl mjölk
3 msk rapsolja
2 tsk salt
1 msk dillfrö
1 msk socker
12-13 dl vetemjöl special eller dinkelmjöl

Fyllning:
100 gr rumsvarmt smör
3 dl riven västerbottenost
1 dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
flingsalt



Blanda jästen med fingervarm mjölk. Tillsätt rapsoljan, dillfrön, salt, socker och mjölet.
Arbeta till en smidig deg i matberedaren. Låt jäsa 40 minuter.

Gör under tiden fyllningen.

Dela degen i två halvor och kavla ut varje del till en tunn kaka (precis som rulltårta).
Fördela fyllningen över de två utkavlade kakorna. Rulla ihop som en rulltårta och dela vaje rulltårta i 20 bitar. Lägg bitarna i bullformar. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
Pensla med vispat ägg och strö över lite flingsalt. Grädda ca 7-8 minuter. Låt svalna under bakduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar