lördag 16 juli 2011

Blåbärscheesecake


Denna dessert är både lättgjord och väldigt god. Passar utmärkt att göra på både färska och frysta blåbär. Här har jag lagt på råsocker och brännt av med en gasolbrännaare.



4 port.
15 min + 1 timme i kylen.

½ citron, yttersta skalet + 2 msk citronsaft
150 gr blåbär, färska eller tinade
1 krm kanel
1 tsk + 1½ msk florsocker
1 tsk maizena majstärkelse + 1 tsk vatten
200 gr philiadelpiaost light
1 ½ dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker
4 digestivekex
4 msk råsocker


Tvätta citronen och riv av det yttre på skalet.
Pressa ur 2 msk citronsaft.
Koka upp saften, blåbär, kanel och 1 tsk florsocker i en kastrull.
Ta bort från värmen och låt stå 5 minuter.
Rör ut maizenan i vattnet och tillsätt det till blåbärsblandningen.
Koka upp igen och ta bort från värmen.
Fördela blåbärsblandningen i små skålar.
Rör ihop ost, yoghurt, citronskalet, vaniljsocker och 1 ½ msk florsocker i en skål.
Smula kexen grovt över blåbärsblandningen och fördela ostmassan ovanpå.
Låt stå kallt minst 1 timme i kylen innan de serveras.

Om man vill kan man strö råsocker över desserten.
Bränn med en gasolbrännare tills fin färg och servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar