tisdag 12 juli 2011

Bärdessert

Nu när alla goda bär och frukter kommer, gäller det att passa på att äta goda desserter. Man kan blanda hur man vill och bara njuta av bär och frukt.



6 pers.

4 st nektariner, skivade
3 msk martini eller vitt vin
2 msk strösocker med vaniljsmak
1 st gelatinblad
40 st körsbär
400 gr jordgubbar
½ melon, valfri
2 dl lätt creme fraiche med hemgjort vaniljsocker
1 dl hackade valnötter eller andra nötter
5 msk råsocker



Börja med allt skiva allt och kärna ur körsbären.
Skiva och koka nektarinerna i vinet tills de blir mjuka och tillsätt lite socker.
Lägg gelatinbladet i blöt i 5 minuter och lägg ner den i nektarinmassan.
Låt kallna.

Hacka valnötterna och smält råsockret i en panna, tillsätt nötterna och blanda om. Lägg dem på en tallrik och låt kallna. Smula sönder dem i bitar.

Börja med att lägga nektarinmassan i botten. Lägg över körsbär, cremé fraiche, jordgubbar och melon.
Avsluta med att strö över valnötterna och stick ner några chokladstänger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar