söndag 3 april 2011

Gratinerade jordärtskockor

Nu kan äntligen grillsäsongen starta.
Vi grillade i helgen och som tillbehör åt vi gratinerade jordärtskockor.





Gratinerade jordärtskockor:

500 gr jordärtskocka
2 dl grädde
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 dl riven parmesan


Börja med att skala jordärtskockorna, koka dem i lättsaltat vatten, tills de är mjuka, ca 20 minuter.
Känn med sticka att dom är färdiga. Skiva dem och lägg dem i en ugnsfast form.
Häll på grädde och blanda ner parmesanen och vitlöken.
200 grader i ca 10-15 minuter eller tills fin färg.

2 kommentarer:

  1. mina skivade jordärtskockor kokte jag i över en timme i creme fraisch utan att det blev tillräckligt mjuka. var det något fel på mina jordärtskockor?

    SvaraRadera
  2. Du måste koka dem i lättsaltad vatten tills de är mjuka.

    SvaraRadera