söndag 30 januari 2011

Kyckling med schwarzwaldskinka, fetaost och tomatsalsa

En kycklingrätt man kan förbereda i god tid. Passar bra med tomatsalsa till.


6 pers.

6 st kycklingfileér
200 gr schwarzwaldskinka
200 gr fetaost
Örtkrydda
Basilika, färsk
Peppar

Ugnstemp: 175 grader
Platta ut kycklingfilérna och skär en skåra i dem. Fyll med örtkrydda, basilika och en bit fetaost. Salta inte.
Vik ihop dem och rulla schwarzwaldskinka runt om. Sätt fast med tandpetare. Stek dem snabbt i en stekpanna för att få färg. Lägg dem i en smörjd ugnsfast form. Ställ in dem i ugnen på 175 grader.
Sätt i en ugnstermometer, de är klara vi 77 grader.

Tomatsalsa:
6 st stora hackade tomater
1 gul lök, finhackad
2 st hackade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 dl rött vin
Örtkrydda
Basilika, färsk
Salt och peppar

Börja med att steka löken mjuk, tillsätt tomater, vitlök och resten av ingredienserna. Låt allt småputtra ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis.

1 kommentar:

  1. Sa smaskigt det ser ut...aldrig smakat men skriver upp receptet for det har maste testas:)

    SvaraRadera