torsdag 25 november 2010

Räkor la Cucina Italiana

En härligt räkrätt inspierad av det italienska köket. Denna rätt passar att äta när det är kallt ute och snön yr, för då behöver vi verkligen lite medelhavskänsla i maten eller hur!
Broccoli, ibland kallad kungen av grönsaker, är rik på C-vitamin och många andra vitaminer och mineraler. Den innehåller antioxiderande ämnen som kan förebygga allvarliga sjukdomar. Helst skall man äta broccoli varje dag.





 För två person(er)

1 stånd  broccoli
1 röd paprika
1 liten zucchini
5 st vitlöksklyftor
8 st coctailtomater
1 liten gul lök
1,5 msk balsamvinäger
svartpeppar
örtkrydda, tex basilika, timjan, oregano
citronsaft
olivolja
16 st Tigerräkor, kokta eller 30 st svenska räkor
10 st Basilikablad färsk, hackad
parmesan, riven


Skär bort stjälken och dela broccolin i små buketter. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 2 - 3 minuter, häll av dem i en sil.
Under tiden skär man paprika och lök i mindre bitar, skär 2 cm x 5 cm långa stavar av zuccinin och delar tomaterna i halvor.
Hacka vitlöken i mindre bitar.
Böja med att steka broccolin i olivolja, tillsätt zucchinin och slutligen löken, vitlöken och paprikan. Låt det fräsa en stund och tillsätt tomaterna, citronsaft, balsamvinäger och lite örtkrydda och peppar. Lägg i räkorna och låt de bli varma i pannan. Tillsätt den hackade basilikan och strö rikligt med parmesan över.
Servera gärna med ett gott barkis till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar