tisdag 6 juli 2010

Nötburgare med ananas och melonsallad

Hamburgare är alltid lika bra att grilla. Servera dem ihop med en god ananas och melonsallad, så känns de extra somriga. 



För 8 person(er)

1 kg nötfärs
1 vispat ägg
1 st finriven gul lök
3 msk kalvfond ( höjer smaken på färsen)
5 stänk tabasco
1 msk fransk senap
2 msk pastakrydda
lite svartpeppar efter smak
Finhackade färska kryddor, timjan, rosmarin, salvia, persilja, gräslök
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk whisky eller konjak
1 ½ - 2 msk salt

Jag brukar använda en plasthandske på handen för att snabbt få ihop färsen. Arbeta inte för länge, då kryper fettet ut ur färsen. Forma färsen till burgare. Grilla dem ca 5-8 min.

Ananas och melonsallad:

1 st ananas i skivor, ta bort stången inuti
1 st valfri melon
ev 1 st paprika

Dela allt i bitar och servera till burgarna.

Servera burgarna med skivad ost, skivad lök, skivad tomat, chilisås, salladen och några goda hamburgarebröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar