måndag 12 juli 2010

Revbensspjäll med Coleslaw

Revbensspjäll är bra och lätta att grilla, använder du tunna revben behöver man inte förkoka dem. Om man använder tjocka revben, koka dem 40 minuter i vatten med salt, några kryddpepparkorn samt ett lagerblad i vattnet. Det går fortare att grilla dem då.
Detta är nog de godaste revbenen vi ätit i vår familj. Såsen är toppen.



Cidersås (grillsås):

5 dl äppelcider
1 hackad liten charlottenlök
1 msk hackad jalapenopeppar
1/4 dl ketchup
2 msk tomatpuré
1 msk farinsocker
1 krm havssalt
1 krm nymalen svartpeppar
1 ½ kg korta revben
Havssalt
Nymalen svartpeppar

Blanda cider, charlottenlök och jalapeno i kastrull, koka upp och låt koka ca 15 - 20 min eller tills vätskan är reducerad till hälften. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen. Koka upp och ta bort kastrullen från värmen. Detta kan göras i förväg.

Krydda revbenen med salt och svartpeppar. Grilla revbenen med bensidan neråt, pensla med cidersåsen då och då ca 1 - 1 ½ tim, eller tills köttet är mört. Servera med coleslaw.

Coleslaw:

1 st litet vitkålshuvud
1 st lök
1 äpple
1 st morot
1,5 dl grekisk yoghurt
1,5 dl majonäs
1 msk vitvinsvinäger
10 st rosépepparkorn
1 msk fransk senap
svartpeppar
salt

Srimla vitkålen och löken, riv äpplet och moroten på ett rivjärn.
Blanda ihop yogurt, majonäs, vitvinsvinäger och senap. Krossa rosépepparn i en mortel.
Tillsätt rosépepparn, svartpeppar och salt.
Blanda allt och smaka av.
Låt stå kallt i några timmar.

Jättegott till allt grillat, speciellt till grillade revbensspjäll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar