tisdag 8 juni 2010

Fetaostfylld kycklingfilé med ört och tomatsås

Kyckling är bra och fettsnål mat. En lite festligare variant med kycklingfilé är detta, den är både lättlagad och god. Om man vill variera sig, kan man ta mozzarellaost istället för fetaost.
Servera med klyftpotais. Låt gärna lite färsk lök, vitlök och bitar med squash steka med potatisen i ugnen.

















4 pers.

4 kycklingfileér
100 gr fetaost
16 st basilikablad
Pasta Rossa, krydda från Santa Maria
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Gör ett djupt snitt i varje kycklingfilé,  fyll snittet med fetaost och basilikablad, håll ihop filén med en tandpetare. Lägg filérna i en ugnsfast form.
Krydda och salta. Stek dem i ugnen ca 15 min eller tills innertemperaturen är 72 grader. 

Ört och tomatsås

6 - 8 st mogna tomater, hackade
2 st torkade tomater, finhackade
4 st vitlöksklyftor, finhackade
1 färsk lök, finhackad
0,5 dl olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk råsocker
1 msk balmsamvinäger
färska kryddor efter smak, lite salvia, oregano, timjan, citronmellis, basilika, gräslök och mynta.
salt och peppar

Finhacka löken och låt den mjukna sakta i oljan, när löken är genomskinlig, tillsätter man de hackade tomaterna, låt allt koka sakta ihop, ca 10 min.
Tillsätt tomatpurén, råsockret, balsamvinägern och de färska kryddorna, låt allt koka ihop, ca 5 min.  Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar