söndag 16 maj 2010

Kantarellpaj

Vi plockar en hel del svamp, både Karl-Johan och vanliga kantareller. Finns det något godare än en riktigt god paj. Lätt att göra och går att förbereda i god tid, bara att värma upp i ugnen när den skall serveras.





















Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gr smör
3 msk kallt vatten
½ tsk salt

Arbeta snabbt ihop allt i en matberedare. Tryck ut degen i pajform (25 cm) så den täcker botten och kanten. Nagga noga och ställ kallt ca 15 min.

Sätt ugnen på 200 grader,

Fyllning:
250 gr stekta kantareller (ca ½ kg färska)
175 gr riven västerbottenost eller stark svecia
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl creme fraiche
Salt och peppar efter smak

Lägg den stekta svampen och osten ovanför pajdegen. Vispa ihop ägg, mjölk och creme fraiche. Häll över äggsmeten. Grädda på nedersta falsen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg. Ca 30 - 40 min.
Servera med en god sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar